Terra UTM

Terra UTM is een soft- en hardware omgeving die Terra Drone uit Japan heeft gebouwd om meerdere Terra UTM is een software-omgeving die Terra Drone uit Japan heeft gecreëerd om meerdere drone-missies tegelijk te beheren en uitvoeren met behulp van 4G LTE-communicatie. Dit maakt het mogelijk om Beyond Visual Line Of Sight (BVLOS) missies uit te voeren.

Voorafgaande aan een vlucht kan een geo-fence worden ingesteld, een vliegplan worden aangemaakt en naar de drone worden gestuurd . Tevens kan het weer en de vluchtinformatie in het projectgebied worden gecontroleerd.

Tijdens de vlucht kan (kunnen) de drone(s) in real time worden gevolgd en kunnen de beelden naar een centrale controlekamer worden gestreamd. Handmatig ingrijpen is te allen tijde mogelijk.

Na de vlucht worden de gegevens (beelden en/of video) automatisch geüpload naar de server en kan de gegevensverwerking voor het maken van 3D-modellen worden gestart.

Het geautomatiseerd vermijden van botsingen met andere gebruikers van het luchtruim wordt momenteel geïmplementeerd door de integratie van Terra UTM met de Unifly UTM-software.

Terra LiDAR

Terra Drone heeft een unieke oplossing ontwikkeld voor LiDAR metingen met een drone. Waar normale LiDAR-oplossingen voor de berekening van de oriëntatie van de sensor afhankelijk zijn van een traagheidsmeeteenheid (IMU), heeft Terra Drone een LiDAR-eenheid ontwikkeld die geen IMU nodig heeft.

We kunnen deze LiDAR-oplossing aanpassen aan de specifieke eisen van de klant, waaronder platformtypen, budget en nauwkeurigheid van de gegevens. We hebben onze platforms gestandaardiseerd op toonaangevende producten zoals de Riegl en Velodyne scanners en DJI drones.

Terra Mapper

Terra Mapper is een fotogrammetrische dataverwerkingssoftware pakket door Terra Drone in eigen huis ontwikkeld om de dataverwerkingstijd van drones te versnellen.

De software is er in twee varianten, namelijk een desktopversie en een cloud-versie. De software heeft een aantal unieke functies, zoals de geautomatiseerde herkenning van grondcontrolepunten en enkele geavanceerde terreinfilteralgoritmen. Daarnaast zijn de gebruikelijke functies voor het maken van lengte- en dwarsprofielen en volumeberekeningen aanwezig.

Voor meer informatie, bezoek de Terra Mapper website hier